Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Om een maximaal rendement met zonnepanelen te behalen, is het belangrijk om rekening te houden met de oriëntatie, hellingsgraad en het vermijden van schaduw. Voor optimaal rendement moeten de panelen tussen het zuidoosten en zuidwesten gericht zijn, onder een hoek van 15° tot 50°. Schaduw van gebouwen, bomen en andere obstakels kan de opbrengst van de panelen verminderen.

Om te bepalen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, raden wij aan om een professionele beoordeling te laten uitvoeren door een gekwalificeerde zonnepaneelinstallateur zoals NDW green power. Wij kunnen je helpen bij het evalueren van de geschiktheid van jouw dak voor zonnepanelen op basis van verschillende factoren, waaronder:

  1. Oriëntatie: De ideale oriëntatie voor zonnepanelen is meestal naar het zuiden gericht, hoewel een zuidoostelijke of zuidwestelijke oriëntatie ook goede resultaten kan opleveren.
  2. Hellingshoek: De optimale hellingshoek varieert afhankelijk van je locatie, maar over het algemeen geldt dat een hellingshoek tussen 30 en 45 graden het meest efficiënt is.
  3. Schaduw: Zonnepanelen presteren het beste wanneer ze volledig worden blootgesteld aan direct zonlicht. Als jouw dak gedeeltelijk of volledig bedekt is met schaduw van bomen, gebouwen of andere obstakels, kan dit de opbrengst van de zonnepanelen verminderen.
  4. Structuur en leeftijd van het dak: Zonnepanelen hebben een solide basis nodig. Het is belangrijk dat jouw dak in goede staat verkeert en in staat is om het extra gewicht van de zonnepanelen te dragen. Als je dak binnenkort aan vervanging toe is, is het verstandig om eerst het dak te laten repareren of vervangen voordat je zonnepanelen installeert.
  5. Lokale voorschriften en vergunningen: Controleer ook de lokale voorschriften en vergunningen met betrekking tot het installeren van zonnepanelen. In sommige gebieden kunnen er beperkingen zijn of kunnen speciale vergunningen vereist zijn.

Het is raadzaam om een professionele beoordeling te krijgen om de specifieke geschiktheid van jouw dak voor zonnepanelen te bepalen. Wij kunnen je voorzien van gedetailleerd advies op basis van jouw specifieke situatie. Maak nu een afspraak online

Meer info of krijg meteen gratis voorstel en advies.