Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waarop letten bij vergelijking van zonnepanelen offertes ?

Bij het vergelijken van offertes voor zonnepanelen is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt en de meest geschikte installatie voor jouw situatie selecteert. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 1. Totale kosten: Vergelijk de totale kosten van de installatie, inclusief materiaalkosten, arbeidskosten, omvormer, bekabeling en andere benodigdheden. Zorg ervoor dat de offerte duidelijk aangeeft wat is inbegrepen.
 2. Kwaliteit van de panelen en omvormer: Kijk naar het merk en de kwaliteit van de voorgestelde zonnepanelen en omvormer. Betrouwbare en gerenommeerde merken hebben vaak een langere levensduur en betere prestaties.
 3. Vermogen van de panelen: Controleer het vermogen van de zonnepanelen, uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Hoe hoger het Wp, hoe meer elektriciteit ze kunnen genereren.
 4. Garanties: Let op de garanties die worden aangeboden voor zowel de panelen als de omvormer. Kijk naar de garantieperiode en wat er precies wordt gedekt.
 5. Installatiekosten en expertise: Controleer of de offerte de installatiekosten omvat. Kies een installateur met ervaring en goede recensies om ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd.
 6. Opbrengstgarantie: Sommige aanbieders bieden een opbrengstgarantie aan, waarbij ze beloven dat de zonnepanelen een bepaalde hoeveelheid energie zullen produceren gedurende een bepaalde periode. Dit kan een indicatie zijn van het vertrouwen van de installateur in de prestaties van hun systeem.
 7. Referenties en beoordelingen: Vraag om referenties van eerdere klanten en zoek online naar beoordelingen en ervaringen van anderen met de installateur.
 8. Financiële regelingen: Informeer naar eventuele beschikbare financiële regelingen, zoals subsidies, belastingvoordelen of leningen voor zonne-energieprojecten. Dit kan invloed hebben op de uiteindelijke kosten en terugverdientijd.
 9. Ontwerp en esthetiek: Als het uiterlijk van het zonnestroomsysteem voor jou belangrijk is, vraag dan naar mogelijke ontwerpen en plaatsingsmogelijkheden die passen bij de esthetiek van je huis.
 10. Service en onderhoud: Informeer naar de beschikbare service- en onderhoudsopties. Het regelmatig onderhouden van je zonnepanelen kan de levensduur en prestaties verbeteren.
 11. Vergunningen en netkoppeling: Zorg ervoor dat de installateur op de hoogte is van eventuele vergunningen die nodig zijn voor de installatie en dat ze bekend zijn met de lokale netkoppelingsregels.
 12. Energieopbrengst: Vraag naar een schatting van de verwachte energieopbrengst van het systeem op basis van jouw locatie en omstandigheden. Dit kan je helpen de verwachte besparingen te begrijpen.

Hier zijn enkele punten waar je op kunt letten bij het vergelijken van de offerte van NDW green power met de gegeven details:

 1. Type panelen: Let op het specifieke type zonnepanelen dat wordt aangeboden. In dit geval noem je “glas-glas” panelen met een vermogen van om en bij de 420 Wp. Glas-glas panelen hebben vaak een langere levensduur en betere duurzaamheid dan traditionele glas-folie panelen.
 2. Vermogen: Het vermogen van 420 Wp is aanzienlijk en kan aangeven dat deze panelen in staat zijn om een goede hoeveelheid elektriciteit te produceren. Dit kan vooral gunstig zijn als je beperkte ruimte hebt voor zonnepanelen.
 3. Volledige NDW green power omnium garantie: Het feit dat er wordt vermeld dat de zonnepanelen “full omnium” garantie hebben, is een positief aspect. Dit omvat Verplaatsing, Werkloon, Materiaal incl.
 4. Rescert-certificering: Het feit dat de rescert-certificering belangrijk is voor premies in België is een goed teken. Dit zou kunnen betekenen dat de panelen in aanmerking komen voor premies of subsidies, wat je kan helpen bij het rendabel maken van je investering.
 5. Installatietijd: De vermelding dat de installatie maximaal 4 weken duurt, is ook positief. Een snelle installatie kan betekenen dat je snel kunt beginnen met het genereren van zonne-energie en het terugverdienen van je investering.
 6. Prijs: Vergeet niet om de prijs van de offerte te vergelijken met de prijzen van andere aanbieders voor vergelijkbare systemen. Hoewel een goed aanbod belangrijk is, is het ook cruciaal om de kwaliteit en service in overweging te nemen.
 7. Referenties en beoordelingen: Probeer informatie te vinden over eerdere klanten van NDW Green Power. Zoek online beoordelingen of vraag hen om referenties, zodat je kunt verifiëren hoe tevreden klanten waren met zowel het product als de service.
 8. Financiële regelingen: Controleer of NDW green power informatie kan verstrekken over eventuele beschikbare financiële regelingen, zoals premies, subsidies of andere voordelen die je kunt benutten in België.

Zorg ervoor dat je alle bovengenoemde aspecten en andere relevante factoren afweegt om te beslissen of het aanbod van NDW green power aan jouw behoeften en verwachtingen voldoet.

Neem zeker en vast al even een bezoekje aan onze vernieuwde website  www.ndwgreenpower.be

 

Of neem nu contact

Gratis offerte ? no worries