Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wat zijn de voordelen van een glas-glas zonnepanelen

Voordeel glas glas zonnepaneel..

Er zijn verschillende voordelen van glas-glas zonnepanelen ten opzichte van glas-folie zonnepanelen:

1. Duurzaamheid: Glas-glas zonnepanelen zijn over het algemeen duurzamer en hebben een langere levensduur dan glas-folie zonnepanelen. Dit komt doordat de folielaag van glas-folie panelen vatbaarder is voor degradatie door vocht, temperatuurschommelingen en mechanische stress.

2. Betere bescherming: Het gebruik van glas aan beide zijden van de cel bij glas-glas panelen zorgt voor een betere bescherming van de zonnecellen tegen schade door externe factoren zoals weersomstandigheden, mechanische belasting en UV-straling. Dit kan leiden tot een verlengde levensduur en betere prestaties van het paneel.

3. Hogere efficiëntie: Glas-glas zonnepanelen hebben vaak een hogere efficiëntie dan glas-folie zonnepanelen. Dit komt doordat glas-folie zonnepanelen een extra laag folie hebben die het zonlicht moet doordringen voordat het de zonnecellen bereikt, wat kan leiden tot verlies van vermogen.

4. Verbeterde esthetiek: Glas-glas zonnepanelen hebben een uniforme en esthetisch aantrekkelijke uitstraling omdat de folielaag bij glas-folie zonnepanelen vaak zichtbaar is en kan verkleuren of vervagen.

5. Brandveiligheid: Glas-glas zonnepanelen zijn over het algemeen beter bestand tegen brand en kunnen de verspreiding van vuur beter beperken dan glas-folie zonnepanelen, doordat ze geen brandbaar materiaal bevatten.

Het belangrijkste nadeel van glas-glas zonnepanelen is dat ze over het algemeen duurder zijn dan glas-folie zonnepanelen. Dit komt doordat de productie van glas-glas panelen meer materiaal en energie vereist en een meer geavanceerd productieproces heeft. Echter, de voordelen van glas-glas panelen kunnen opwegen tegen de hogere kosten, afhankelijk van de specifieke toepassing en de gewenste prestaties.

Maak nu een afspraak met een van onze experten of vraag meteen een gratis offerte aan.

Het NDW greenpower team staat voor u klaar!