Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

๐—œ๐˜€ ๐˜‚๐˜„ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ณ ๐—ฎ๐—น ๐—ธ๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฉ๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐—บ๐˜€๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—น๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐—ป๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป ?

De verplichting van de Vlaamse regering om tegen 30 juni 2025 zonnepanelen te plaatsen, geldt voor bedrijven met een hoog elektriciteitsverbruik. Deze maatregel is bedoeld om duurzame energieopwekking te bevorderen en de ecologische voetafdruk te verminderen.

Voor wie geldt deze verplichting?

  • Bedrijven met een aanzienlijk elektriciteitsverbruik vallen onder deze verplichting. De exacte criteria en drempelwaarden worden vastgesteld door de Vlaamse regering en kunnen variรซren op basis van de specifieke regelgeving.

Wat houdt deze verplichting in?

  • Bedrijven die onder de verplichting vallen, moeten vรณรณr 30 juni 2025 zonnepanelen installeren op hun bedrijfsgebouwen. Hiermee wil de overheid de overgang naar duurzame energie stimuleren en de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen verminderen.

Hoe kan u dat in uw bedrijf het beste aanpakken?

  1. Analyseer uw energieverbruik: Evalueer uw huidige energieverbruik en identificeer de geschikte locaties op uw bedrijf voor zonnepaneleninstallatie.
  2. Raadpleeg een specialist: Schakel een deskundige in om een rendementsanalyse te maken en de optimale omvang van de zonnepaneleninstallatie te bepalen.
  3. Financiรซle ondersteuning: Onderzoek mogelijke subsidies, premies of andere financiรซle stimuleringsregelingen die beschikbaar zijn voor de installatie van zonnepanelen.
  4. Planning en uitvoering: Stel een gedetailleerd plan op voor de installatie en zorg ervoor dat deze vรณรณr de deadline van 30 juni 2025 is voltooid.
  5. Onderhoud en monitoring: Implementeer een systeem voor regelmatig onderhoud en monitoring van de zonnepanelen om de optimale prestaties te waarborgen.

Het is essentieel om tijdig te beginnen met de planning en uitvoering om te voldoen aan de gestelde deadline en tegelijkertijd te profiteren van de voordelen van duurzame energie. Raadpleeg lokale wetgeving en deskundigen om specifieke details voor uw situatie te verkrijgen.

Onze @NDW green power experts nemen zeer graag contact met je op bij vragen.ย