Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Is je dak geschikt voor zonnepanelen ?

Als je vraagt of een dak geschikt is voor zonnepanelen, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden:

1. Oriëntatie en helling: Idealiter zou het dak naar het zuiden moeten gericht zijn, met een helling tussen de 30 en 45 graden. Dit maximaliseert de blootstelling aan zonlicht gedurende de dag, waardoor de efficiëntie van de zonnepanelen wordt gemaximaliseerd.

2. Schaduw: Zorg ervoor dat het dak niet te veel wordt overschaduwd door bomen, gebouwen of andere obstakels. Zelfs kleine hoeveelheden schaduw kunnen de opbrengst van de zonnepanelen verminderen.

3. Dakmateriaal: Zonnepanelen kunnen op de meeste dakmaterialen worden geïnstalleerd, zoals dakpannen, metalen daken, bitumen, etc. Het is echter belangrijk dat het dak in goede staat verkeert en de juiste structuur heeft om het extra gewicht van de zonnepanelen te dragen.

4. Ruimte: Het dak moet voldoende ruimte hebben om de gewenste hoeveelheid zonnepanelen te kunnen plaatsen, rekening houdend met de minimale afstanden tussen panelen en eventuele obstakels.

5. Toegang tot zonlicht :Er mogen geen grote structuren zijn die het dak blokkeren van direct zonlicht gedurende de dag.

Het is aan te raden om een professionele evaluatie te laten uitvoeren door een gekwalificeerde installateur van zonnepanelen. Zij kunnen het dak inspecteren en advies geven over de geschiktheid ervan voor zonnepaneleninstallatie, evenals over de beste opstelling en configuratie om het rendement te maximaliseren.

Wenst u meer informatie ? Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek!

Onze @NDW green power experts nemen zeer graag contact met je op bij vragen.