Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Je zelfconsumptie te verhogen met zonnepanelen ? enkele tips

 • Gebruik elektrische apparaten overdag:
  Richt u op het gebruik van energie-intensieve apparaten zoals wasmachines, vaatwassers en ovens tijdens de piekuren van uw zonnepanelenproductie.
 • Investeer in energieopslagsystemen:
  Overweeg het installeren van batterijopslag om overdag opgewekte energie op te slaan voor gebruik tijdens de avonduren of wanneer de zon niet schijnt.
 • Verhoog uw energie-efficiëntie:
  Maak gebruik van energiebesparende apparaten en verlichting om uw totale energieverbruik te verminderen en meer van uw zelf opgewekte energie te benutten.
 • Implementeer slimme energiebeheersystemen:
  Gebruik slimme technologieën zoals slimme thermostaten en slimme apparaten om uw energieverbruik te optimaliseren en te synchroniseren met de productie van uw zonnepanelen.
 • Overweeg elektrische voertuigen:
  Als u een elektrisch voertuig bezit, laad het dan op tijdens de piekuren van uw zonnepanelenproductie om uw zelfconsumptie te verhogen en uw gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen.
 • Verwarm je water overdag:
  Installeer een elektrische of slimme boiler of warmtepomp die overdag water opwarmt met de energie van je zonnepanelen. Het warme water wordt opgeslagen voor gebruik ‘s avonds, waardoor je kunt genieten van een warme douche zonder extra elektriciteitsverbruik.

Wenst u meer informatie ? Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek!

Onze @NDW green power experts nemen zeer graag contact met je op bij vragen.