Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Capaciteitstarief geïntroduceerd voor Gezinnen en Kleine Bedrijven sinds 1 januari 2023

Bij NDW green power krijgen we dagelijks de vraag en brengen wij u graag op de hoogte van belangrijke veranderingen in de nettarieven die van invloed zijn op gezinnen en kleine bedrijven in België. Sinds 1 januari 2023 zijn nieuwe nettarieven van kracht, waaronder het baanbrekende capaciteitstarief. Ontdek wat deze wijzigingen inhouden en welke impact ze hebben op uw energiefactuur.

Waarom zijn er nieuwe nettarieven?

De transitie naar een duurzame en groene energievoorziening wordt steeds urgenter. Om de toenemende vraag naar elektriciteit op te vangen en het elektriciteitsnet efficiënter te gebruiken, was een herziening van de nettarieven noodzakelijk. Deze nieuwe tariefstructuur is ontworpen om het energieverbruik te spreiden, piekbelastingen te verminderen en de stabiliteit van het netwerk te waarborgen.

Wat is het capaciteitstarief?

Een van de meest significante veranderingen is de introductie van het capaciteitstarief. Voorheen werden nettarieven berekend op basis van het totale elektriciteitsverbruik in kilowattuur (kWh). Met het capaciteitstarief wordt een deel van deze tarieven nu bepaald op basis van de gelijktijdige elektriciteitsvraag in kilowatt (kW). Gezinnen en kleine bedrijven betalen dus niet alleen voor de totale hoeveelheid elektriciteit die ze verbruiken, maar ook voor de pieken in hun energiebehoefte.

Impact op uw energierekening

Het capaciteitstarief zal voor de meeste gezinnen slechts een klein deel van de totale elektriciteitsfactuur vertegenwoordigen. Echter, voor diegenen met specifieke behoeften zoals elektrische voertuigen of warmtepompen, kan het effect merkbaarder zijn. Door bewust om te gaan met het energieverbruik en piekmomenten te vermijden, kunnen gezinnen en bedrijven besparingen realiseren en hun impact op het milieu verminderen.

Bij NDW Green Power staan we voor u klaar

Bij NDW Green Power begrijpen we het belang van een duurzame toekomst en energie-efficiëntie. Ons team van experts staat klaar om u te begeleiden bij deze overgang naar de nieuwe nettarieven en u te helpen bij het maximaliseren van uw besparingen. Ontdek ons uitgebreide assortiment aan groene en energiebesparende oplossingen, en samen bouwen we aan een duurzame en verantwoorde energietoekomst.

Heeft u vragen over de nieuwe nettarieven en hoe u uw energieverbruik kunt optimaliseren? Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies en een groenere energiekeuze.

NDW Green Power – Uw Partner in Duurzame Energie
Contacteer ons. Wij blijven allert

PS : Dit artikel van testaankoop vinden wij ook leerrijk