Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hoe een thuisbatterij kiezen ?

Hoeveel energieopslag heeft mijn thuisbatterij het beste?

Een aanbeveling is om een batterijcapaciteit van 1 tot 1,5 kilowattuur (kWh) per kilowattpiek (kWp) aan zonnepanelen te hebben. Als je bijvoorbeeld een gemiddelde zonnepaneleninstallatie van 4 kWp hebt, zou een thuisbatterij met een capaciteit van 4 tot 6 kWh ideaal zijn.

Om de benodigde capaciteit van je thuisaccu te bepalen, dien je dus te kijken naar twee belangrijke factoren:

  1. Het vermogen van je zonnepanelen.
  2. Je stroomverbruik.

Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?
Een groeiend aantal mensen kiest voor zonnepanelen op hun dak, waardoor de populariteit van thuisaccu’s toeneemt. Hier zijn enkele voordelen van zo’n batterij:

1. Lagere energierekening: Met een thuisbatterij maak je efficiënt gebruik van je groene stroom, waardoor je minder hoeft af te nemen van het net. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen op je energierekening.

2. Milieuvriendelijk: Alle opgewekte groene stroom die niet direct wordt gebruikt, wordt opgeslagen in de thuisbatterij. Hierdoor heb je gedurende de hele dag toegang tot duurzame zonne-energie, wat de milieuvriendelijkheid bevordert.

3. Minder afhankelijk van energieleveranciers: Hoe minder netstroom je nodig hebt, des te minder ben je vatbaar voor prijsstijgingen. Met een thuisbatterij kun je tot wel 80% zelfvoorzienend zijn, waardoor je minder afhankelijk wordt van externe energieleveranciers.

 

Informeer nu hier

Of contacteer ons