Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

K-star omvormer met energieopslag en Smarthouse : het perfecte huwelijk om geld te besparen met je zonnepanelen installatie

K-star omvormer met energieopslag en Smarthouse : het perfecte huwelijk om geld te besparen met je zonnepanelen installatie

Door het intelligent algoritme van dit systeem zal je batterij op het juiste moment op- en ontladen. Dit houdt rekening met het weer, productieprofiel van je zonnepaneelinstallatie, je verbruiksprofiel en de uurprijzen voor elektrische energie.

Door voorspellingen zal het systeem de zelfconsumptie van je installatie zonnepanelen met batterij maximaliseren. Als er dan toch overtollig geproduceerde energie in het net wordt gestoken, is dit aan de hoogst mogelijke injectieprijs. Als er energie uit het net dient genomen te worden, zal dit aan de laagst mogelijke energieprijs zijn.

Hiervoor dien je als  gebruiker een dynamisch energiecontract aan te gaan bij je energie leverancier. In dit contract wordt een energieprijs per uur vastgelegd. De energieprijzen volgen de EPEX-prijzen en worden iedere dag om 13u bekend gemaakt voor de dag nadien.

Meer info over het systeem is terug te vinden in de Datasheet Smarthouse

Neem nu contact met ons NDW green power team