Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waarom nu een thuisbatterij?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om nu een thuisbatterij te installeren.

Hier zijn enkele belangrijke voordelen:
  1. Energieonafhankelijkheid: Met een thuisbatterij kun je een deel van de elektriciteit die je zonnepanelen opwekken, opslaan voor later gebruik. Dit stelt je in staat om zelfvoorzienend te zijn en minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet. Het is vooral handig tijdens stroomuitval of piekuren, wanneer de elektriciteitsprijs hoger kan zijn.
  2. Optimalisatie van eigen verbruik: Door overtollige zonne-energie op te slaan in de batterij, kun je deze later gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Hierdoor kun je meer van je eigen opgewekte energie zelf verbruiken in plaats van terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Dit kan helpen om je energierekening te verlagen.
  3. Netstabiliteit: Thuisbatterijen dragen bij aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet. Tijdens periodes van hoge vraag kunnen batterijen de belasting verminderen door energie terug te leveren aan het net. Dit helpt om pieken in het elektriciteitsverbruik te verminderen en het net te stabiliseren.
  4. Duurzaamheid: Door gebruik te maken van een thuisbatterij kun je jouw eigen opgewekte zonne-energie optimaal benutten en verminder je je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie helpt de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en draagt bij aan een duurzamere toekomst.
  5. Kostenbesparing: Hoewel de initiële investering voor een thuisbatterij hoog kan zijn, kunnen de besparingen op de lange termijn aanzienlijk zijn. Door gebruik te maken van je opgeslagen energie kun je je elektriciteitsrekening verlagen, vooral tijdens periodes van hoge elektriciteitsprijzen.

Het is belangrijk om te overwegen of een thuisbatterij geschikt is voor jouw specifieke situatie. Factoren zoals de hoeveelheid zonne-energie die je opwekt, je energieverbruikspatroon en de lokale regelgeving kunnen allemaal een rol spelen bij deze beslissing. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een professional op het gebied van zonne-energie voordat je een thuisbatterij aanschaft.

NDW green power staat voor je klaar ! Neem nu contact of vraag vrijblijvend en je gratis offerte aan

Je NDW green power team