Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Optimaal gebruik van duurzame energie met behulp van een energiemanagementsysteem

De mogelijkheid om uw elektriciteitsverbruik strategisch te beheren wordt steeds aantrekkelijker, vooral om het gebruik van (groene) energie te maximaliseren. Hierbij kan technologie een waardevolle rol spelen, en dat is waar een energiemanagementsysteem (EMS) van pas komt. Een EMS, een apparaatje of app, biedt u de mogelijkheid om op slimme wijze de stroom van uw zonnepanelen te benutten.

Door het energiemanagementsysteem (EMS) aan te sluiten op de gebruikerspoort van uw digitale meter, kan het EMS autonoom beslissingen nemen, zoals:

– Het tijdstip waarop specifieke elektrische apparaten worden ingeschakeld.
– Het optimale moment om elektriciteit op te slaan in de warmtepompboiler, de batterij van de elektrische wagen of de thuisbatterij.

Dankzij dit geautomatiseerde beheer kunt u het rendement van uw zonnepanelen maximaliseren en uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet verminderen, wat weer kan leiden tot lagere elektriciteitskosten.

Bovendien biedt een EMS extra voordelen, zoals:

– Verlagen van pieken in uw elektriciteitsverbruik, wat gunstig is om het capaciteitstarief te beperken.
– Het optimaal benutten van een dynamisch elektriciteitscontract om zo voordelig mogelijk gebruik te maken van de beschikbare tarieven.

Interesse ? Zie ons artikel : K-star omvormer met energieopslag en Smarthouse

Al dit zit in ons NDW green power aanbod en genen. Neem nu contact of vraag gratis offerte en adviesgesprek